perjantai 19. joulukuuta 2014

Työssäoppimistehtäviä

1. Millaisilla menetelmillä ripset ja kulmat tehdään liikkeessä? Millaisia vinkkejä voit ottaa työskentelyysi koululla opitun lisäksi?
- Työssäoppimispaikallani ripset ja kulmat tehdään erillisessä spa-tilassa, yleensä hiustenvärjäyksen ohessa, jolloin asiakas voi rentoutua, hämärässä huoneessa hierovassa tuolissa. En  siis ole viitsinyt mennä häiritsemään tällöin joten en ole mitään uusia vinkkejä saanut.

2. Keskustele työpaikkaohjaajan kanssa liukuvärjäyksestä. Millaisia tekniikoita hän suosii liukuvärjäyksessä?
- Työpaikkaohjaajani Krista suosii liukuvärjäämisessä kahta tekniikkaaa. Toinen on jo koulussakin puhutusta "slaidauksesta". Toisessa tavassa Krista ottaa kolmea eri väriä, vaaleaa, tummaa ja väri siitä väliltä. Hän jakaa hiukset kolmeen osaan poikittain hiuksen pään mukaan. Ensimmäiseen osaan eli ihan alimpaa lähimpänä niskaa olevaa osaa hän laittaa kaikista tumminta väriä. Seuraavaan osaan hän laittaa tyveen tumminta, sitten toiseksi vaaleinta pituuteen ja latvaan kaikesta vaaleinta. Päällisosan tyven hän värjää tummaksi ja loput vaalemmalla. Tähän liukuvärjäystekniikkaan on hyvä, että hiukset ovat pitkät ja suhteellisen tasamittaiset. 

3. Oppimispäiväkirja
- Tuntuu että työssäoppimisaikani on ollut jotenkin hajanaista sairasteluistani johtuen ja en ole saanut hankittua omia asiakkaita. niin olen enemmänkin muutaman viikon aikana vaan seuraillut muiden työskentelyä, katsonut varsinkin heidän värjäystekniikoita ja värin valintaa. Olen myös kiireiden takia, ollut paljon kassalla vastailemassa puhelimeen, vastaanottamassa asiakkaita ja myymässä lahjakortteja. Eli paljon asiakaspalvelua jonka takia se varmaan tuntuuki paljon luontevammalta kuin aikaisemmin. Olen myös purkanut paljon kuormaa ja pitänyt yleisesti huolta, että kaikki on ok, paikat on siistit, välineet on kunnossa ja kampaajilla on kaikki tarvittava. Vaikka itse en olekaan päässyt tekemään mitään leikkaamiseen tai värjäämiseen liittyvää, päivät menevät vähän turhankin nopeasti ja että aina jää jotai tekemättä. Tietää siis että parturi-kampaajan työhän liittyy paljonpaljon muutakin, ja pitää olla valmis kaikkeen siihen siivoomiseen mikä tulee töiden mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti