keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kulmat ja Ripset

Aloimme tällä viikolla koulussa harjoittelemaan ripsien ja kulmien kestovärjäystä sekä kulmien nyppimistä. Tänään sitten koulussa harjoittelimmekin toistemme kulmien ja ripsien laittoa ja saimme tehtäväksi tehdä siitä postaus tänne blogiin.
      Ensin ryhmässämme Jaana pääsi nyppimään Akin kulmia. Kulmia nyppiessä täytyy muistaa pinsettejen desinfiointi ja ihon kiristäminen nyppimisen ajaksi, jotta kipua olisi mahdollisimman vähän. On myös hyvä tietää millon lopettaa, jotta ei ala vahingossakaan nyppimään liikaa ja pitämään silmällä sitä, että kulmista tulee suhteellisen symmetriset.


Seuraavaksi Aki värjäsi Jaanan ripset. Väreinä toimivat RefectoCilin sinimusta ja musta, ja niitä laitettiin silmämääräisesti yhtä paljon molempia pienet määrät ja sekaan sekoitettiin 3% hapetetta muutama tippa.


Sitten silmät suojataan laittamalla alaluomien päälle suojalaput joiden alapuoli voidellaan vaseliinillä(tai vaihtoehtoisesti vaseliini sivellään suoraan alaluomelle kuten tässä tapauksessa)

Tämän jälkeen asiakas sulkee silmänsä rauhallisesti ja vaseliinia levitetään myös yläluomelle. Vaseliinin tarkoitus on siis estää värin suora kontakti ihoon.



Ihon suojaamisen jälkeen väriä voi alkaa levittämään ripsiin. Aki päätti käyttää levittämisessä topsipuikkoa ja sitä hieman pyörittäen levitti väriä ripsiin. Väriä on tarkoitus olla ripsissä niin paljon että ripset eivät ala harottamaan värimassan seasta. 






















Kun ripsisiin oli väri levitetty pääsin aloittamaan kulmien värjäystä. Kulmiin laitoimme puolet mustaa ja puolet ruskeaa väriä ja noin viisi tippaa 3% hapetetta. Kulmien ympärysihon suojasimme myös vaseliinilla. Väri levitettiin tasaisesti kulmiin, jonka jälkeen värin annoimme vaikuttaa n. 10 minuuttia.


Lopputuloksena ripset ja kulmat näyttivät tältä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti